بازار خودرو ایران همواره تشنه شاسی بلندهای واقعی بوده است؛ خودروهایی که به صورت همزمان لوکس باشند و توانایی آفرود قابل قبولی را ارائه دهند. با توجه به اینکه طی دور جدید واردات با محدودیتهای بسیاری مواجه هستیم و امکان واردات اینگونه خودروها به بازار داخل وجود ندارد، برخی تولیدکنندگان تصمیم به عرضه این خودروها گرفتهاند. لئو MX8 یکی از همین خودروها است که طی روزهای پایانی بهمن ماه توسط شرکت ایستا موتور معرفی شد.

معرفی اجمالی لئو MX8
برخلاف بسیاری از خودروهای جدید داخلی که نسخههای تغییر نام یافته مدلهای خارجی هستند، لئو MX8 یک اتومبیل ترکیبی است که مشابه آن توسط شرکت دیگری تولید نمیشود. این خودرو از بدنه نیسان تررا، پلتفرم داگ فنگ پالازو و پیشرانه میتسوبیشی بهره میبرد. برند و نام لئو MX8 نیز توسط شرکت ایرانی یعنی ایستا موتور ابداع شده است.
این خودرو یکی از معدود شاسی بلندهای دو دیفرانسیل و واقعی بازار کشورمان خواهد بود. این خودرو در نبود رقبایی همچون لکسوس RX، تویوتا لندکروزر یا نیسان پاترول میتواند وظایف آنها بر عهده گیرد. لئو MX8 تمامی مشخصههای مورد نیاز یک SUV واقعی را دارد که عبارت هستند از: پلتفرم قابل اطمینان، طراحی زیبا و تهاجمی، قوای فنی قدرتمند و کارآمد و سطح بالای امکانات رفاهی و ایمنی که در مواقع لزوم به کمک کاربر میآیند.

طراحی لئو MX8
لئو MX8 از بدنه نیسان تررا بهره میبرد. نیسان تررا نسخه شاسی بلند نیسان ناوارا به حساب میآید که یکی از پیکاپهای پرفروش و محبوب نیسان در سطح بازار جهانی است. نیسان تررا از سال ۲۰۱۸ تاکنون توسط جوینت ونچر مشترک نیسان و دانگ فنگ در چین به تولید میرسد و اخیرا یک فیس لیفت نیز دریافت کرده است که سبک طراحی خارجی و داخلی محصول ایستا موتور مربوط به نسخه فیسلیفت این خودرو خواهد بود.

امضای طراحی نیسان همچنان در جلوپنجره MX8 مشاهده میشود که شامل جلو پنجره سه تکه این خودرو به شکل V است. با این حال طراحان ایرانی برای تمایز این خودرو، حاشیههای کرومی آن را حذف کردهاند و بنابراین جلوپنجره بدون فاصله به سپر متصل شده است.
در نمای جانبی ظاهر ساده و کاربردی شاسی بلندها را میبینیم که با رینگهای 18 اینچی تزیین شده است. یک رکاب نیز برای این قسمت در نظر گرفته شده است که ارتفاع بلند خودرو از سطح زمین را یادآور میشود. در قسمت عقب نیز چراغهایی را میبینیم که برای جلوگیری از سادگی افراطی، به صورت غیرمنظم طراحی شدهاند. ابعاد این خودرو به ترتیب شامل 4882 میلیمتر طول، 1835 میلیمتر عرض و 1830 میلیمتر ارتفاع است.

همانند ظاهر خارجی، طراحی داخلی لئو MX8 نیز همانند نیسان تررا است. با این حال شرکت ایرانی برای ایجاد تمایز بین محصول خود و دانگ فنگ، تعدادی طرح گرافیکی را به داشبورد خودرو اضافه کرده. برای مثال سیستم تهویه و نمایشگر سیستم صوتی در MX8 با یکدیگر ادغام شدهاند، در حالی که نیسان تررا این بخشها را به صورت مجزا درون خود جای داده است.

امکانات لئو MX8
از جمله امکانات ایمنی MX8 میتوان به این موارد اشاره کرد: ترمزهای دیسکی چهار چرخ به همراه ABS و EBD، کیسه هوای راننده و سرنشین، پردهای، جانبی و زانویی، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم ضد لغزش دیفرانسیل، سیستم جلوگیری از واژگونی، سامانه شروع به حرکت در سربالایی، رادار بین خطوط و رادار نقطه کور.
لئو MX8 در بخش امکانات رفاهی نیز قدرتمند ظاهر میشود. تجهیزات رفاهی این خودرو به شرح زیر هستند: سیستم تهویه مطبوع با امکان تصفیه هوا، تریم چرمی کابین، صندلیهای تنظیم شونده برقی جلو، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سامانه چندرسانهای به همراه نمایشگر ۱۰ اینچی، جک گازی درب کاپوت، شیشههای ضد اشعه ماورا بنفش، سنسور باران، سنسور نور، سانروف، فرمان برقی و سه درگاه شارژ.

مشخصات فنی همزاد نیسان تررا
لئو MX8 بر پلتفرم مشترک نیسان تررا و دانگ فنگ پالازو سوار است که به طور همزمان برای توسعه دانگ فنگ ریچ و نیسان ناوارا نیز به کار میرود، بنابراین با یک شاسی قدرتمند برای آفرود روبرو هستیم. با این حال ایستا موتور برای تامین نیروی این خودرو از موتور دو لیتری توربوشارژر ساخت میتسوبیشی استفاده کرده است.
این پیشرانه چهار سیلندر با کد 4K31 شناخته میشود و به طور دقیق ۱۹۹۷ سی سی حجم دارد. پیشرانه MX8 به کمک توربوشارژر میتواند حداکثر ۲۲۰ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتنمتر گشتاور آزاد کند. این موتور علاوه بر سیستم توربوشارژر، از سامانه تزریق مستقیم سوخت یا GDi نیز بهره میبرد.
گیربکس هشت سرعته ZF با قابلیت تیپ ترونیک نیز وظیفه انتقال قدرت به چهار چرخ لئو MX8 را برعهده دارد. برای این شاسی بلند شش حالت رانندگی مختلف نیز در نظر گرفته شده است که تنظیمات انتقال قدرت در هرکدام از آنها متفاوت خواهد بود. این شش حالت شامل اقتصادی، نرمال، اسپرت، برف، شن، گل و لای و هوشمند هستند.

قیمت لئو MX8
با توجه به مشخصات فنی، امکانات و تجهیزات لئو MX8، نباید انتظار داشت که این خودرو با قیمت اقتصادی به دست مشتریان برسد. در واقع انتظار میرود تا قیمت این خودرو فراتر از دو میلیارد تومان تعیین شود.
رقیب اصلی لئو MX8 در بازار ایران فونیکس تیگو 8 پرو مکس خواهد بود که از قوای فنی با مشخصات مشابهی بهره میبرد و در زمینه امکانات رفاهی و ایمنی نیز قدرتمندتر ظاهر میشود. به نظر میرسد در این رقابت MX8 بر تواناییهای حرکتی خود تاکید خواهد کرد، در حالی که تیگو 8 پرو مکس با امکانات رفاهی رنگارنگ کاربران را به خریدش ترغیب میکند. دیگر رقیب محصول ایستا موتور سانگ یانگ رکستون G4 خواهد بود که البته حضور آن در بازار ما کمرنگ است.
با این حال هر دو خودرو از نمونههای مشابه وارداتی ارزانتر خواهند بود. به دلیل محدودیتهای واردات و تلاطم نرخ ارز، قیمت شاسی بلندهای دو دیفرانسیل وارداتی تا محدوده بیش از ۵ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. بنابراین لئو MX8 با قیمتی معادل نصف خودروهای خارجی، میتواند یک گزینه خوب برای مشتریان علاقمند به آفرود و ماجراجویی باشد.
سوالات متداول
لئو MX8 بر پلتفرم مشترک نیسان تررا و دانگ فنگ پالازو سوار است. ایستا موتور برای تامین نیروی لئو MX8 از موتور دو لیتری توربوشارژر ساخت میتسوبیشی استفاده کرده است. این پیشرانه چهار سیلندر با کد 4K31 شناخته میشود و به طور دقیق ۱۹۹۷ سی سی حجم دارد. پیشرانه لئو MX8 به کمک توربوشارژر میتواند حداکثر ۲۲۰ اسب بخار قدرت و ۳۶۰ نیوتنمتر گشتاور آزاد کند.
ایستا موتور محصول خود را به امکانات رفاهی و ایمنی مختلفی مجهز کرده است تا رقیب قدرتمندی برای شاسی بلندهای چینی باشد. از جمله امکانات ایمنی لئو MX8 میتوان به این موارد اشاره کرد: ترمزهای دیسکی چهار چرخ به همراه ABS و EBD، کیسه هوای راننده و سرنشین، پردهای، جانبی و زانویی، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، سیستم ضد لغزش دیفرانسیل، سیستم جلوگیری از واژگونی، سامانه شروع به حرکت در سربالایی، رادار بین خط و رادار نقطه کور.
با توجه به مشخصات فنی، امکانات و تجهیزات لئو MX8، نباید انتظار داشت که این خودرو با قیمت اقتصادی به دست مشتریان برسد. در واقع انتظار میرود تا قیمت این خودرو فراتر از دو میلیارد تومان تعیین شود.